Het talenfestival van Nederland en Vlaanderen!

NOTaS

De stichting NOTaS heeft tot doel de toepassing van Nederlandstalige taal- en spraaktechnologie (TST) te stimuleren en te ondersteunen. 

Deelnemers van NOTaS zijn bedrijven, kennisinstellingen, universiteiten en maatschappelijke organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling en/of toepassing van Nederlandstalige TST.

Kijk voor meer informatie op onze website.

In het NOTaS-Paviljoen ontdek je de kracht van automatische taal- en spraakverwerking (TST). Diverse Nederlandse universiteiten en bedrijven tonen hun nieuwste educatieve toepassingen en de NOTaS-Nao staat klaar om je te ontvangen.
Ervaar hoe goed robots al Nederlands kunnen praten! Ontdek hoe de computer je kan helpen bij het beter leren spreken en schrijven van het Nederlands! Ervaar wat “onderlipping” is en kijk meteen hoe goed je kunt liplezen! Test wie beter kan samenvatten: jij of de PC? Laat je tweets duiden door een computer! Taal leren? Verbeter je articulatie en leesvaardigheid door de PC te imiteren! Huiswerk al af? Laat dan een interessante weblecture selecteren door de spraakzoekmachine!
In het Paviljoen kun je minstens acht verschillende demo’s bekijken en zelf uitproberen. Hierbij krijg je uitleg van experts die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze toepassingen. En als je erdoor gegrepen wordt, kun je meteen vragen hoe je zelf taal&spraak-technoloog kunt worden…

Niemand achter de balie?

Veel gemeenten maken tegenwoordig gebruik van software die bellers helpt bij de afhandeling van veel voorkomende vragen. Het ligt voor de hand dat in de nabije toekomst ook burgers aan de balie via deze software bediend zullen worden. Telecats experimenteert hier al mee en heeft zijn Nederlandstalige dialoogsysteem in een “humanoid” robot ingebouwd. Het resultaat is een robot die luistert, praat en de weg wijst.

NOTaS wilde dit wel eens uitproberen en test uit hoe goed de Nao functioneert als receptionist op het NOTaS-Paviljoen. Hij vertelt je precies welke demo’s er zijn en wijst ook hun plaats in het Paviljoen. Tussendoor doet hij wel eens een dansje en hij tapt ook graag moppen.

Tijdens het DRONGO talenfestival kunt u bij ons terecht voor interactieve demonstraties van Nederlandse Taal- en Spraaktechnologie (educatieve en zakelijke toepassingen):

(vr/za) Beter leren schrijven met Klinkende Taal Educatief, Klinkende Taal (Dennis de Vries en Oele Koornwinder)

(vr/za) Zoeken in online-colleges, Universiteit Twente – HMI (Arjan van Hessen)

(vr/za) Liplezen bij computerspraak, Fluency (Arthur Dirksen)

(vr/za) Beter leren spreken door te gamen, Radboud Universiteit – CLS (Mario Ganzeboom, Marjoke Bakker, Helmer Strik)

(vr) You are what you tweet, Radboud Universiteit – CLS (Floris Kunneman)

(vr) Kun je niet even samenvatten?, Radboud Universiteit – CLS (Suzan Verberne)

(za) DigLin: alfabetiseren terwijl je een vreemde taal leert, Radboud Universiteit – CLS (Mario Ganzeboom, Helmer Strik)

 

Naast labs verzorgt NOTaS ook 2 plenaire sessies tijdens het DRONGO talenfestival:

Zaterdag 1 oktober van 13.00 tot 13.45 uur Educatieve toepassingen van taal- en spraaktechnologie deel I

Taalunieroute-Icoon

notas logo

Deel het:Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Last Facebook Posts

Kleurt taal je wereldbeeld?

Mensen groeien op in verschillende omgevingen, met verschillende ervaringen en verschillende talen. Betekent dat ook dat..

6 vind ik leuks, 0 reacties6 maanden geleden