Het talenfestival van Nederland en Vlaanderen!

Nieuw Boek Milfje Meulens

VANAF VANDAAG BIJ U IN DE BUURT:
 
OPZIENBARENDE ONTDEKKINGEN OVER TAAL
 
 
Iedereen gebruikt taal, maar hoe werkt het? Dat onderzoeken taalwetenschappers en zij doen aan de lopende band spectaculaire ontdekkingen. Wist je bijvoorbeeld dat sprekers van talen met veel woorden voor geur, ook daadwerkelijk beter kunnen ruiken? Of dat vogels op dezelfde manier leren zingen als wij taal leren?
Bloggers en taalwetenschappers Sterre Leufkens en Marten van der Meulen (samen Milfje Meulskens) geven in dit boek een breed overzicht van ontdekkingen uit de taalkunde – en dit is nog maar het topje van een ijsberg aan waanzinnig taalwetenschappelijk onderzoek, zo massief dat er wel honderd Titanics op stuk zouden kunnen lopen.
‘Dit boek leest als een vlot geschreven blog over een zinderend vakgebied.’  Jim Jansenhoofdredacteur New Scientist
Ik wist nooit dat ik wilde weten wat ik nog niet wist. Dankzij deze opzienbarende ontdekkingen weet ik het wel.’  Frits Spits bekroond radiomaker en taalliefhebber
Verkrijgbaarheid
Opzienbarende ontdekkingen over taal is vanaf 7 maart 2017 verkrijgbaar via de reguliere (online)boekhandel en in de Van Dale-webwinkel. 128 pagina’s | € 12,50 | ISBN: 9789460773280 | ISBN e-book: 9789460773297 (€ 7,99).
Sterre Leufkens (1986) studeerde Taalwetenschap en promoveerde op een vergelijking van grammaticale regels in 22 verschillende talen. Sindsdien doet ze dialectonderzoek en geeft ze college aan de Universiteit Utrecht. Ze is mede-oprichter en -auteur van het taalblog De Taalpassie van Milfje. Behalve blogs schrijft zij ook artikelen en boeken over taal en taalkundig onderzoek. Ze is gek op klassieke muziek, legpuzzels en rode wijn.
Marten van der Meulen (1985) studeerde klarinet, Engels en taalwetenschap. Tegenwoordig is hij promovendus aan de Radboud Universiteit, waar hij onderzoek doet naar de relatie tussen taaladvies en taalverandering in het Nederlands. Hij is mede-oprichter en -auteur van het taalblog De Taalpassie van Milfje. Marten interesseert zich naast taal ook voor klassieke muziek, superheldenfilms en zijn kat Wally.
Deel het:Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Last Facebook Posts

Kleurt taal je wereldbeeld?

Mensen groeien op in verschillende omgevingen, met verschillende ervaringen en verschillende talen. Betekent dat ook dat..

6 vind ik leuks, 0 reacties7 maanden geleden