Het talenfestival van Nederland en Vlaanderen!

Lezen is leuk!

Lezen is leuk!

Stichting Lezen

Lezen is leven: om een verhaal kun je lachen, huilen, je kunt je herkennen in een personage, een verhaal kan je troost bieden, je kunt iets leren, je komt in situaties waarin je je in het dagelijks leven niet snel bevind, je spelling wordt beter en je vergroot je woordenschat. Schrijfster en journaliste Natasza Tardio en docente Nederlands en leesbevorderaar Caroline WisseWeldam vinden lezen heel erg leuk. Daarnaast werken zij samen om zoveel mogelijk leerlingen met plezier aan het lezen te krijgen. Daarvoor doen zij de gekste dingen. Heb je zin in spreken over boeken, luisteren naar verhalen, een verhaal te bedenken, te ervaren, te schrijven? Heb je zin om een hoop lol te hebben? Natasza en Caroline zijn er klaar voor!

Natasza Tardio is schrijfster van fictie en non-fictie boeken. Ze heeft o.a. de Jonge Jury Debuutprijs 2014 gewonnen. Ze is spreker op scholen. Natasza geeft lezingen en gastlessen over schrijven en literatuuronderwijs. Ze praat over actuele onderwerpen die jongeren, maar ook volwassenen die met jongeren werken, aangaan, zoals pesten, radicalisering onder jongeren, IS, criminaliteit en vluchtelingenbeleid.

Caroline Wisse-Weldam is docente Nederlands op het St-Gregorius College in Utrecht. Daarnaast is zij auteur van PLOT26, een methode Nederlands. Zij is gespecialiseerd in fictieonderwijs in het vmbo. Caroline werkt o.a. samen met Stichting Lezen, Passionate Bulkboek (o.a. de Jonge Jury) en CED groep. Zij geeft workshops en trainingen over diverse onderwerpen en schrijft een blog voor Didactief.nl.

Zaterdag 1 oktober 15:00 - 16:00 Juliana 4

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Last Facebook Posts

Kleurt taal je wereldbeeld?

Mensen groeien op in verschillende omgevingen, met verschillende ervaringen en verschillende talen. Betekent dat ook dat..

6 vind ik leuks, 0 reacties4 maanden geleden