Het talenfestival van Nederland en Vlaanderen!

Tolken is een vak… ervaar het zelf

Tolken is een vak… ervaar het zelf

Algemene Tolktechnieken ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen

Wat is tolken en wat moet een tolk allemaal kunnen?
In deze workshop komen alle basistechnieken aan bod: Geheugentraining, analytisch vermogen, herformuleren, notatietechniek, consecutief tolken en gesprekstolken simultaantolken en tolkhouding In deze interactieve bijeenkomst maakt u kennis met verschillende aspecten van het beroep de opleiding tot bachelor tolk en de verschillende bijscholingsmodules van ITV Hogeschool door zelf aan de slag te gaan.

Taal is de motor achter communicatie, samenwerking en wederzijds begrip. ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen biedt een 4jarige hbo bachelor voor tolken en vertalen in 6 werktalen. Door de deeltijd opzet van de opleiding is het mogelijk de opleiding te volgen naast een baan, gezin of andere activiteiten. Een inspirerende reis door de wereld van taal, cultuur en communicatie die uiteindelijk leidt tot een nationaal en internationaal erkend diploma Bachelor of Communication. De ideale keuze voor een carrièreswitch.
Daarnaast biedt ITV Hogeschool kortlopende cursussen die zich richten op bepaalde aspecten van de taal of cultuur (bijvoorbeeld literatuur, taalkunde of maatschappelijke ontwikkelingen in het land van de werktaal). Een uitgelezen kans voor iedereen die geen volledige studie wil volgen maar het leuk vindt om op hoog niveau met taal en cultuur bezig te zijn, kennis te verdiepen, of gewoon, omdat het leuk is om te studeren en aan je eigen ontwikkeling te werken. Ook biedt ITV Hogeschool beroepsgerichte cursussen, als inleiding op of kennismaking met de verschillende terreinen waarop een tolk of vertaler werkzaam is.

Suzanne van Gaelen is freelance conferentietolk en hoofd van de sectie tolken bij ITV Hogeschool te Utrecht. Na afronding van haar studie toegepaste taalkunde (NL, EN, RU) aan de Erasmushogeschool in Brussel, België, begon zij in 1999 als freelance docent tolken Engels bij ITV Hogeschool. Naast veel praktijkervaring als conferentietolk, brengt zij in haar colleges en workshops inmiddels ook ruim 15 jaar ervaring mee op het gebied van tolkdidactiek en tolktechnieken.

Zaterdag 1 oktober 11:00 - 12:00 Juliana 2

Instagram

  • Op het talenplein kun je van alles doen Leer bijhellip
  • DRONGO vliegt uit! Lees nu het eerste Emagazine van hethellip
  • DRONGO spreads its wings! Enjoy the first issue of thehellip
  • Our gorgeous early bird flyer is also comes in Englishhellip
  • Bekijk 5 jaar DRONGO talenfestival! drongo2016
  • De Van Dale Gouden Talenknobbel gaat naar Gerard van Erphellip
  • De prachtige early bird flyer! Reserveer nu voor DRONGO talenfestivalhellip
  • Prof Dr Beatrice de Graaff spreekt over de Nationale Wetenschapsagendahellip
  • Dank aan alle partners exposanten deelnemers betrokkenen vrijwilligers en anderehellip
  • Minister Bussemaker heeft de tweede dag geopend! drongo2016

Last Facebook Posts

Meertalig.nl

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat tweetaligheid gustige effecten heeft op je brein, zowel op vroege als latere leeftijd!

8 vind ik leuks, 0 reacties3 dagen geleden