Het talenfestival van Nederland en Vlaanderen!

Lab: Fryske Google Translate Wike

Tijd: Hele dag
Datum: 25/09/2015 - 26/09/2015

Locatie: Informatiemarkt
Programma: Labs
Domein:

Er zijn al 90 talen beschikbaar in Google Translate, daar zijn hele grote talen als het Engels en het Spaans bij, maar ook minderheidstalen als het Baskisch, Welsh en het Catalaans. Om het Fries toegankelijk te maken in Google Translate, moeten er duizenden voorbeeldzinnen en woorden uit het Engels naar het Fries vertaald worden. Dat vereist maatschappelijke inzet. Daarom organiseert de provincie Fryslân, tezamen met de Fryske Akademy en de Afûk, van 21 tot en met 26 september de Fryske Google Translate Wike.

Er wordt in die week veel aandacht gevraagd voor het belang van Google Translate voor een minderheidstaal als het Fries en mensen worden opgeroepen thuis aan de vertalingen te werken. Ook worden er de gehele week tal van activiteiten georganiseerd waarin mensen samenkomen om te werken aan de vertalingen.

Ook op het Drongo festival worden er vertaalsessies georganiseerd. De sessies worden ingeleid door Dr. Anne Dijkstra, lexicograaf bij de Fryske Akademy en wetenschappelijk betrokken bij het project Frysk op Google Translate.

http://www.fryslan.frl/fgtw

translate.google.com

www.fryske-akademy.nl

Flyer FGTW foar webside Drongo

Deel het:Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Last Facebook Posts

Kleurt taal je wereldbeeld?

Mensen groeien op in verschillende omgevingen, met verschillende ervaringen en verschillende talen. Betekent dat ook dat..

6 vind ik leuks, 0 reacties6 maanden geleden