Het talenfestival van Nederland en Vlaanderen!

Eerste, tweede, derde heb je niet zo eentweedrie onder de knie

1578dec0c5cb73---Ducks in a row-alles op een rijtje

Niet alleen taal is uniek voor de mens, ook hoe we over hoeveelheden denken en praten is bijzonder. Leren tellen lijkt wellicht eenvoudig, maar het is voor kleine kinderen een grote uitdaging om de precieze betekenis van getallen te begrijpen. Help Jaap de Aap om zijn koffer in te pakken voor een grote reis, en ontdek hoe de rol van taal (en dan vooral taalregels) van cruciaal belang is bij het ontwikkelen van ideeën over hoeveel en de hoeveelste iets is, en hoe ‘knappe’ fouten (zoals driede) inzicht geven in hoe slim peuters en kleuters eigenlijk zijn! Wanneer worden kinderen eigenlijk geholpen door hun taal en wanneer zit taal juist in de weg?

Vrijdag 30 september & Zaterdag 1 oktober

1578dec2159113---Jaap en spullen1578dec0d5dedd---IMG_3774 (1) verkleind

Caitlin Meyer (1988, VS) studeerde Nederlands en Taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2013 doet ze promotieonderzoek naar hoe kinderen leren praten en denken over getal(len) aan het Amsterdam Center for Language and Communication (ACLC) aan dezelfde universiteit. Daarnaast geeft ze onderwijs in de Bachelor Nederlandse Taal en Cultuur. In de aprileditie van Onze Taal kunt u meer lezen over haar onderzoek.

Deel het:Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Last Facebook Posts

Kleurt taal je wereldbeeld?

Mensen groeien op in verschillende omgevingen, met verschillende ervaringen en verschillende talen. Betekent dat ook dat..

6 vind ik leuks, 0 reacties6 maanden geleden