Het talenfestival van Nederland en Vlaanderen!

Taalunie

taalunie

De Taalunie is de beleidsorganisatie voor het Nederlands. Ze ontwikkelt beleid, producten en diensten zodat het Nederlands optimaal kan worden benut door mens en maatschappij. Op deze manier draagt ze bij aan het aantrekkelijk en levendig houden van het Nederlands. Want taal schept kansen. Meer weten? Kijk opwww.taalunie.org.
 
De Taalunie staat behalve voor het Nederlands óók voor meertaligheid. Van de zesduizend wereldtalen is het Nederlands de veertigste taal, op internet de achtste. In een verder globaliserende en meertalige wereld is het van belang om zowel het Nederlands als andere talen goed te beheersen. Dan beweeg je je makkelijker in deze wereld.

 Taalunieroute

De Taalunie is aanwezig op het DRONGO talenfestival. Maar wij brengen u tijdens het festival ook graag in contact met andere organisaties en mensen die met passie bezig zijn met het Nederlands. Dat doen wij door middel van de Taalunieroute. Hiertoe is een speciaal ‘stopbord’ gemaakt. Dan weet u direct waar de Taalunieroute voor staat en wie er in de route is opgenomen!

Het zal een route zijn die u leidt over het festivalterrein en het belang laat zien van het Nederlands in een meertalige wereld vanuit diverse perspectieven: spelling, taal- en spraaktechnologie, digitalisering, taalbeheersing etc. Wij gebruiken in ieder geval beide festivaldagen om op zoek te gaan naar partners en partijen die, net als wij, willen meedenken over de rol en het belang van het Nederlands in een meertalige samenleving. Zo organiseren wij i.s.m. Epos en EP-Nuffic op vrijdag 30 september het Taalunie Talendebat over meertaligheid in het onderwijs. Wij horen graag uw stem. Meld u hier alvast aan.

Overzicht van de Taalunieroute

Stands

Meertens Instituut – onderzoek

NOTaS – Taal- & Spraaktechnologie

Genootschap Onze Taal

Van Dale

Events

The Future of Machine Translation

E-learning: balans tussen plezier en leren voor kinderen

En… (inter)actie!

Help! Hoe moet dat dan, dat voorlezen?

Labs – Live wetenschap

Ben jij de taalmaker van de toekomst?

Tolken is een vak… ervaar het zelf

Meertalig opgroeien: dat is de toekomst! 

Educatieve toepassingen van Nederlandse taal- en spraaktechnologie

Lezen is leuk!

Formatief evalueren tijdens de taallessen (po/vo)

Deel het:Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Last Facebook Posts

Kleurt taal je wereldbeeld?

Mensen groeien op in verschillende omgevingen, met verschillende ervaringen en verschillende talen. Betekent dat ook dat..

6 vind ik leuks, 0 reacties6 maanden geleden